Ζάεφ: Ακόμη και μέσα στον Μάρτιο η λύση για το όνομα

94

Ευχή και επιθυμία όχι μόνο δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου, δηλώνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight.

Ο κ. Ζάεφ δηλώνει ακόμη πεπεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» ενώ για τον Νίκο Κοτζιά,σημειώνει ότι «κάνει κι εκείνος προσπάθεια».

«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή, δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογραμμίζει.

Στην ερώτηση για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ σημειώνει ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση», προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος είναι «ειλικρινά προσηλωμένος στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής εξήγησης για την ελληνική πλευρά, με τη σκέψη κυρίως στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για κάποια “παράκαμψη”, χειραγώγηση ή εξαπάτηση της μίας πλευράς από την άλλη».

Πηγή: kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψάχνει συμμάχους ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ: «Μεγάλος φίλος μας η Τουρκία»

Ζάεφ για Σκοπιανό: «Ο Τσίπρας είναι ειλικρινής και πιστεύει στη λύση της ονομασίας»

Αισιόδοξος ο Ζάεφ: «Μέχρι τον Ιούλιο συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα»