Κικίλιας: “Σταλινική” η στρατηγική του Μαξίμου για τη Novartis

Την εκτίμηση πως η προκλητικότητα της Τουρκίας τροφοδοτείται από την “ανεύθυνη” και “επικίνδυνη” στάση της κυβέρνησης εκφράζει ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών πως ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση.

Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τονίζει πως για τη ΝΔ στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, πως τα Ίμια είναι ελληνικά και πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγορεί τους κκ Τσίπρα και Κοτζιά πως επέλεξαν συνειδητά το δρόμο της μυστικής διπλωματίας και πως βρίσκονται εκτός κοινωνίας, τονίζοντας πως “ακόμα και αν η κυβέρνηση προσπαθήσει καταλήξει σε μια συμφωνία που θα παραχαράσσει την ιστορία μας, ο ελληνικός λαός θα το αποτρέψει”. Μάλιστα, όπως λέει, “Τσίπρας και Καμμένος κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα προς τα μέσα, προσπαθώντας να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Χρησιμοποίησαν ακόμα και το Σκοπιανό, ένα μείζον εθνικό θέμα, ως εργαλείο διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τα κατάφεραν. Είναι προφανές, ότι διχάζοντας δε χτίζεις ενότητα. Εμπιστοσύνη και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες”.

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο κ . Κικίλιας κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως ακολουθεί “σταλινική” στρατηγική, εμπνευσμένη μάλλον, όπως λέει από τις περίφημες Δίκες της Μόσχας: “Πρώτα εξοντώνεις τους εσωκομματικούς σου εχθρούς και μετά λασπολογείς στους πολιτικούς σου αντιπάλους. Ο κ. Κοτζιάς εξάλλου είχε δώσει το σύνθημα της σκευωρίας και της διάλυσης του κράτους δικαίου και με το “ας αποδείξουν την αθωότητά τους”. Είναι θέμα Δημοκρατίας, για αυτό μόνη λύση είναι οι εκλογές. Ακόμα και αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο λάσπης, η απάντηση της ΝΔ θα συνεχίσει να είναι μαζί με την κοινωνία. Εμείς θα ενώσουμε εκεί που ο κ. Τσίπρας και η παρέα του διχάζουν βαθιά” λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κικίλας τονίζει πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα. “Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει νέα μέτρα -περικοπές στις συντάξεις και νέα μείωση αφορολογήτου- χωρίς χρήματα. Έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, πράγμα που δε συνέβη σε καμία άλλη χώρα που ήταν σε Πρόγραμμα. Το μαξιλάρι ασφαλείας που επικαλείται η κυβέρνηση, μόνο ασφυξία θα συνεχίσει να προκαλεί στη μεσαία τάξη. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι υπόλογοι για τη μεγαλύτερη ζημιά από συστάσεως του ελληνικού κράτους” τονίζει.

Τέλος αναφορικά με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ. Αραβία ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως “ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο περίφημος “μεσάζοντας”, προσήλθε προχθές -μετά από μήνες που δεν μπορούσε να εντοπιστεί…- στην Εισαγγελέα Διαφθοράς για να καταθέσει. Η κατάθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή. Έχει πολύ δρόμο αυτή η ιστορία και δε θα πάψουμε να επιδιώκουμε το αυτονόητο: έρευνα παντού, σε βάθος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν”. “Ο κ. Τσίπρας άραγε θα ψηφίσει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης ή θα “προστατέψει” το συγκυβερνήτη του;” διερωτάται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: «Πατώνει» στη Βόρειο Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Σαφές προβάδισμα η ΝΔ – Ενισχύεται η Χρυσή Αυγή

Μητσοτάκης: Ψεύτικες υποσχέσεις και αδιαφορία στη Μάνδρα

Έκρηξη Γεωργιάδη στη Βουλή: Θέλω να πάω στο δικαστήριο να δικαστώ