Κώστας Καραμανλής: «Δικαίως διεγράφη ο Ευάγγελος Αντώναρος»

95
Καραμανλής

Τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου της Θεσσαλονίκης περί αλλαγής των ονομάτων του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αλλά και την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από το κόμμα, μετά τις προσωπικές επιθέσεις στον αντιπρόεδρο Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση Novartis, σχολίασε ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικά για το ζήτημα της διαγραφής του κ. Αντώναρου, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις.

«Επειδή υπάρχει ένα πολιτικό κουτσομπολιό για το ποιος εκφράζει ποιον και αν αυτό έχει μια σημασία ή σημειολογία, όλο αυτό πρέπει να το διασαφηνίσουμε. Ο καθένας στη ζωή και στην πολιτική και στον δημόσιο λόγο εκφράζει τον εαυτό του», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι εκφράζει τον Καραμανλή ένας άνθρωπος που διετέλεσε κυβερνητικός του εκπρόσωπος πριν απο 9 χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε ότι μια διαγραφή είναι πάντα μια λυπηρή διαδικασία, ειδικά σήμερα που το κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο.

Για δηλώσεις Μπουτάρη και Σκοπιανό
«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμη δείγμα υπερβολής του δημάρχου» και η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπουτάρης «μας έχει μπερδέψει καθώς ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα των δημάρχων να κάνουν εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό  το μόνο που κάνει είναι εξωτερική πολιτική». «Με όλο τον σεβασμό, καλό θα ήταν ο κ. Μπουτάρης να ασχοληθεί με τα θέματα των δημοτών του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε τα περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Νίκος Γκάλης», «σουρρεαλιστικές και ακραίες δηλώσεις» που δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Εξωτερική πολιτική κάνει η κυβέρνηση και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που κάνει εξωτερική πολιτική δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρό είναι το συγκεκριμένο ζήτημα», υπογράμμισε.  Είναι σαφές κατά τον κ. Καραμανλή ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης «είναι στην ίδια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Σκοπιανού».

Ερωτηθείς, δε, για το αν αυτές οι δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό όπλο από την άλλη πλευρά εναντίον της Ελλάδας, απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος», ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ «δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης και καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε». «Η κυβερνήση στο ζήτημα του Σκοπιανού έχει χάσει την μπάλα», είπε και σημείωσε ότι «επιθυμία της ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι θεωρεί «εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα ζητήματα να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία (στη Βουλή). Προϋπόθεση να έχουμε συμφωνία είναι να κάνουν τα Σκόπια ένα βήμα πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα προκλητική δήλωση Μπουτάρη: «Εμείς θα κρατήσουμε το όνομα «Μακεδονία» στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ;»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βιέννη ο Κοτζιάς συναντάει τον Ντιμιτρόφ – Συζητάει το σύμφωνο για το όνομα «Μακεδονία»

ΑΚΟΜΑ: «Εμπρηστική» δήλωση Πάγκαλου: «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»