Λαβρόφ: “Ανοησίες τα περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές”

«Ανόητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τις καταγγελίες που απήγγειλε κατά 13 Ρώσων υπηκόων ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Σε δηλώσεις του από Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω μέχρι να δει τα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι οι δηλώσεις των αμερικανικών αρχών είναι αλληλοσυγκρουόμενες.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κι ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν διαβεβαιώσει ότι «καμία χώρα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών».

Το κατηγορητήριο
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τρεις από τους υπόπτους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατηγορούνται για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου και για τραπεζική απάτη και άλλοι πέντε για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο 37 σελίδων, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρεται ότι οι Ρώσοι άρχισαν να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ από το 2014 -κάτι που συνεχίστηκε μέχρι τις εκλογές του 2016.

Μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter, ξεκαθάρισε πως η προεκλογική του καμπάνια δεν εμπλέκεται με την υπόθεση.

«Η Ρωσία ξεκίνησε την καμπάνια της κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, πολύ καιρό πριν ανακοινώσω πως θα κατέβω ως υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έχουν επηρεαστεί. Η καμπάνια μου δεν έκανε κάτι λάθος – καμία εμπλοκή», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπ και Μελάνια επισκέφτηκαν τραυματίες του μακελειού στη Φλόριντα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθετη η Μέι: «Δεν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit – Φεύγουμε από την ΕΕ»

ΑΚΟΜΑ: Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα 13 Ρώσους για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές