Ξανά προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης

Μακεδονία

Προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχουν δημιουργηθεί για ακόμα μία φορά λόγω της πυκνής ομίχλης στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 11.00, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αναμένουν το νέο μετεωρολογικό δελτίο.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” λόγω της ομίχλης.

Οι επιβάτες από τον Νοέμβριο του 2017, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων, βιώνουν μια μεγάλη ταλαιπωρία.

Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι των εργασιών, που γίνονται στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, με το υπουργείο Υποδομών να έχει δεσμευτεί ότι θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Ωστόσο, λόγω των εργασιών έχουν προκύψει ορισμένα προβλήματα, κυρίως όταν στην περιοχή του αεροδρομίου πέφτει πυκνή ομίχλη.

Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης.

Έτσι, η ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση που δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” όταν έπεφτε ομίχλη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης του συστήματος υποβοήθησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επισκέψιμο ξανά για το κοινό το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να γιατί οι Αμερικανοί θέλουν να τελειώσει το θέμα των Σκοπίων

ΑΚΟΜΑ: Βαρύ πλήγμα στους εθνομηδενιστές τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία (Βίντεο)