Ο αρχηγός του ISIS είναι ζωντανός και νοσηλεύεται στη Συρία

118

Ζωντανός είναι, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι και περιθάλπεται σε νοσοκομείο εκστρατείας στη βορειοανατολική Συρία μετά τον τραυματισμό του σε αεροπορικές επιδρομές.

“Έχουμε αδιαμφισβήτητες πληροφορίες και έγγραφα από πηγές στους κόλπους της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τα οποία ο αλ Μπαγντάντι εξακολουθεί να είναι ζωντανός και κρύβεται στην περιοχή του Τζαζιρέ” είπε ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατίας Αμπού Άλι αλ-Μπάσρι, τον οποίο επικαλείται η κυβερνητική εφημερίδα Ας Σαμπάχ.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να είναι παρόν σ’ αυτή την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, μια μεγάλη ερημική πεδιάδα στις παρυφές του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό αξιωματούχο, ο τζιχαντιστής αρχηγός “υποφέρει από τραυματισμούς, διαβήτη και κατάγματα στο σώμα και τα πόδια, που τον εμποδίζουν να περπατά χωρίς βοήθεια”. Τα τραύματά του “φέρεται ότι οφείλονται σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των προπυργίων του ΙΚ στο Ιράκ”.

Οι ιρακινές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο “διεθνώς καταζητούμενων αρχηγών τρομοκρατών” με πρώτο τον αυτοανακηρυχθέντα “χαλίφη” του ΙΚ, ο οποίος αναφέρεται με το αληθινό όνομά του, Ιμπραήμ Αουάντ Ιμπραήμ Άλι αλ-Μπάντρι αλ-Σαμαράι, γεννηθείς το 1971.

Στις 16 Ιουνίου, η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως πιθανόν σκότωσε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι σε επιδρομή που πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου η πολεμική αεροπορία της κοντά στη Ράκα της Συρίας. Στη συνέχεια είχε υπογραμμίσει πως συνεχίζει να ερευνά αν πράγματι σκοτώθηκε.

Την 1η Σεπτεμβρίου, υψηλόβαθμος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως ο αρχηγός του ΙΚ βρίσκεται αναμφίβολα ακόμα στη ζωή και κρύβεται πιθανόν στην κοιλάδα του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS σε αεροπορική επίθεση στην Συρία

Ο Λίβανος πανηγυρίζει την νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους

«Βρύχησε» η ρωσική αρκούδα και σφυροκόπησε με πυραύλους Κρουζ στόχους του ISIS (video)