Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη και πάει για κούπα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο, ανέλαβε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 3’ με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, που μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο Πανιώνιος «απάντησε» με την προβολή του Γεσίλ από τη μικρή περιοχή, που κόντραρε στον Βαρέλα, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος προειδοποίησε με το χαμένο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς στο 15’, που απέκρουσε ο Κότνικ, και τελικά άνοιξε το σκορ στο 24’. Από αντεπίθεση των «ασπρόμαυρων» και γύρισμα του Πρίγιοβιτς, ο Λημνιός πήρε την κεφαλιά και εν συνεχεία ο Μαουρίσιο είχε εύκολη δουλειά, αφού απλώς «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι προ κενής εστίας.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε την υπεροχή του σε ακόμα ένα γκολ. Ο Αζεβέδο έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Πρίγιοβιτς έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Κότνικ να μην μπορεί να κάνει τίποτα για αποτρέψει το 2-0! Ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 43’, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού κατέληξε στο δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Μασούρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πιέσει και να πετύχει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Οι Κυανέρυθροι βρέθηκαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 60’, όμως απώλεσαν μια τεράστια ευκαιρία. Ο Πασχαλάκης νίκησε τον Σπιριντόνοβιτς σε διαγώνιο πλασέ και στην επαναφορά ο Παπαγεωργίου σούταρε άουτ προ κενής εστίας!

Τελικά, όχι μόνο δεν έγινε το 2-1, αλλά αντίθετα ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ! Στο 73’ ο Μπανανά απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή του Πανιωνίου. Αυτή κατέληξε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στην κάτω δεξιά γωνία του Κότνικ, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στο 85’ με τον Κόρμπο, όμως το τελικό 3-1 δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (Σταυρόπουλος 46΄), Σαραμαντάς, Σαντάνα (Μπραχίμι 68′), Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ (Παπαγεωργίου 46΄)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 76΄), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 65΄), Μακ, Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 69΄).

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Τούμπα

Στο νοσοκομείο ο οπαδός του ΠΑΟΚ που τραυμάτισε τον Γκαρθία

Νέο ΣΟΚ για ΠΑΟΚ από την έκθεση της Αστυνομίας! Κινδυνεύει ακόμα και με διπλή αφαίρεση βαθμών