Έφυγε από τη ζωή ο Πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας – Ήταν 83 ετών

Χένρικ

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας, ο γαλλικής καταγωγής σύζυγος της βασίλισσας Μαργκρέτε, ο οποίος νοσηλευόταν στα τέλη Ιανουαρίου, πέθανε χθες βράδυ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα.

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρικ πέθανε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 23:18 στον πύργο του Φρέντενσμποργκ», τη βασιλική κατοικία που βρίσκεται 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας της Δανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι την ώρα εκείνη ο 83χρονος πρίγκιπας είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους.

Ο βασιλικός οίκος της Δανίας είχε ανακοινώσει το πρωί χθες, Τρίτη, ότι ο πρίγκιπας που νοσηλευόταν από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Rigshospital στην Κοπεγχάγη με καρκίνο στον αριστερό πνεύμονα και πνευμονική λοίμωξη, επέστρεψε στο σπίτι του «για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του».

Χένρικ02

Ποιος ήταν
Ο Ανρί Μαρί Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην Ταλάνς, κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο κόμης παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1967 τη διάδοχο του θρόνου της Δανίας Μαργκρέτε, η οποία ενθρονίστηκε τον Ιανουάριο του 1972.

Ο Χένρικ, ο οποίος αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2016, ουδέποτε έλαβε τον τίτλο του βασιλιά της Δανίας.

Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας Χένρικ έπασχε από άνοια, της οποίας η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή. Η ακριβής διάγνωση δεν έγινε γνωστή.

Πέρυσι τα Ανάκτορα έκαναν γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χένρικ αρνείτο μετά το θάνατό του να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του στη βασιλική νεκρόπολη του Καθεδρικού Ναού του Ροσκίλντε, όπως κατά παράδοση κάνουν τα βασιλικά ζευγάρια.

Στην αναγγελία του θανάτου του, τα Ανάκτορα δεν ανέφεραν πού θα ταφεί ο εκλιπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικός Τύπος για Τουρκία: «Ρισκάρει κλιμάκωση στη Μεσόγειο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση Βουλγαρίας; Όχι σε Νέα και Άνω Μακεδονία, λέει ο Παρβάνοφ

ΑΚΟΜΑ: Ολυμπιακοί αγώνες και για… ρομπότ σκιέρ στην Νότιο Κορέα