Πόρισμα-καταπέλτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας – Για βαριά ιατρική αμέλεια κατηγορείται η ξαδέρφη του Πολάκη

Μελίνα

Την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας κατά τη διάρκεια εγχείρησης ρουτίνας έφερε στην επιφάνεια η ομιλία του Αδωνη Γεωργιάδη την Τετάρτη στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για συγκάλυψη του πορίσματος του θανάτου του παιδιού, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η παραπάνω συγκάλυψη είναι απόρροια της συγγένειας της αναισθησιολόγου του Bενιζέλειου Νοσοκομείου Νεκταρία Πολάκη, που συμμετείχε στην εγχείρηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν τα πορίσματα που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης και δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», η κατηγορία που βαραίνει την αναισθησιολόγο είναι αυτή της «βαριάς ιατρικής αμέλειας» για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Όπως κάνει γνωστό, το δημοσίευμα, στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) αμφισβητούνται τα συμπεράσματα σχετικών ΕΔΕ, στα οποία γινόταν λόγος για κακή συνεργασία μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οι οποίοι εντοπίζουν πλημμελή ενημέρωση των ιατρικών εντύπων αλλά και σοβαρά κενά στον προεγχειρητικό έλεγχο.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είχε καταγγείλει τότε ότι στο κέντρο του κάδρου των ευθυνών βρισκόταν μια νοσηλεύτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Πολάκη το 2015 είχε ομολογήσει ότι είχε προχωρήσει σε υπεξαίρεση οπιοειδών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), κατηγορία για την οποία το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ της είχε επιβάλει την ποινή προστίμου αποδοχών ενός μηνός για το πειθαρχικό παράπτωμα «απρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» 34χρονη με ηρωίνη στα παπούτσια της (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκρηξη Γεωργιάδη στη Βουλή: Θέλω να πάω στο δικαστήριο να δικαστώ

ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη Έλληνας που διώκεται από τις γερμανικές Αρχές για διακίνηση κοκαΐνης