Σκληρή επίθεση Λοβέρδου: «Συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη» η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσους προωθούν τις καταγγελίες σε βάρος του, αλλά και «πολύ σκληρή» αγωγή εναντίον μίας προστατευόμενης μάρτυρος.

«Οι συκοφάντες θα πληρώσουν το τίμημα της λάσπης τους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές.

Υπογράμμισε ότι γνώρισε τον αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή τυχαία, δέκα μήνες αφότου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο Υγείας. Διέψευσε δε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι επέσπευδε πληρωμές στη Novartis, τονίζοντας ότι οι πληρωμές των ασφαλιστικών Ταμείων ουδέποτε φτάνουν στο υπουργικό γραφείο.

«Ποτέ δεν υπήρξε θέμα το οποίο να χειρίστηκα και να το χειρίστηκα υπέρ αυτής της εταιρείας», είπε. «Δεν φτάνουν αυτά τα θέματα στον υπουργό».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον συκοφαντεί ενώ ο ίδιος μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη, περιλαμβανομένων των σκευασμάτων της Novartis, προσθέτοντας αιχμηρά ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε ότι παίζει με την υγεία του λαού.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι «συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη».

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσους προωθούν τις καταγγελίες σε βάρος του, αλλά και «πολύ σκληρή» αγωγή εναντίον μίας προστατευόμενης μάρτυρος για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος είναι υπεύθυνος», είπε.

Για συνωμοσία κατά των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος έκανε λόγο νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δήλωσε χαρούμενος που η υπόθεση Novartis από την φάση του παρασκηνίου και των επιλεκτικών διαρροών περνά στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και αν χρειαστεί – σημειώνει με νόημα – στις αίθουσες των δικαστηρίων, ελληνικών και διεθνών.

«Τώρα θα αποκαλυφθεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis – Ποια ονόματα περιλαμβάνουν (pics)

Καμμένος στις Παρεμβάσεις για Novartis: «Δεν προκύπτει άμεση κατηγορία για πολιτικά πρόσωπα»

«Γκάφα» FBI; Αποκαλύφθηκαν στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα στην υπόθεση Novartis