Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το απόγευμα της Παρασκευής το γεωτρύπανο Saipem 12000, καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τον στόχο «Σουπιά», στην κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια ώρα, η κυπριακή Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε διαβήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι δύο τορπιλάκατοι και η μία φρεγάτα που βρίσκονται εντός της περιοχής που δέσμευσε η Τουρκία με παράτυπη navtex, κοντά στις ακτές του Κάβο Γκρέκο, κάλεσαν τον καπετάνιο του γεωτρύπανου να αλλάξει πορεία, καθώς όπως είπαν, βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της «νοτίου Κύπρου».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Saipem 12000, ενώ προσέγγισε τον τελικό του προορισμό, άλλαξε πορεία και για αρκετή ώρα έκανε κύκλους στην περιοχή που βρίσκεται το τεμάχιο 3.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι τουρκικές φρεγάτες οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή, κινούνται σε απόσταση ασφαλείας γύρω από το γεωτρύπανο, ενώ η Κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει ήδη προχωρήσει σε διαβήματα και βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες και το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: philenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«ΝΑΥΤΕΧ» για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η Κύπρος

Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες η γεώτρηση της ΕΝΙ-TOTAL στην Κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί πρώην Τούρκος πρέσβης: «Να στείλουμε τρυπάνι στο 12. Οι Ελληνοκύπριοι κατανοούν μόνο με ισχύ»