Υπό παραίτηση η Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου – Της τη ζήτησε ο Τσίπρας

Αντωνοπούλου

Πολιτικές εξελίξεις για την υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μετά την αποκάλυψη για την επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ που έλαβε για διαμέρισμα στο Κολωνάκι αξιοποιώντας διάταξη νόμου του 2015 που επέκτεινε τη δυνατότητα αυτή σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Τζανακόπουλος αποτυπώνοντας την κυβερνητική δυσφορία. Όπως είπε στον Realfm 97,8: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης».

Ωστόσο η κυβερνητική δυσφορία είναι αναντίστοιχη με την ουσία του θέματος αφού το προκλητικό… δωράκι στην εύπορη υπουργό θεσμοθετήθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σε μια κρυφή διάταξη του νομοσχεδίου για το Μνημόνιο 3, στο οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν το μέτρο της κατάργησης του ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωρεία αντιδράσεων για το επίδομα… αστέγου σε Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέους μισθούς από τον Αύγουστο υπόσχεται η Αχτσιόγλου – Μετά το τέλος της επιτροπείας

ΑΚΟΜΑ: Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής