Μπακογιάννη για προανακριτική: «Θεσμικό πραξικόπημα» οι δέκα κάλπες

Μπακογιάννη

«θεσμικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε σήμερα η Ντόρα Μπακογιαννη το ενδεχόμενο να στηθούν δέκα κάλπες, κατά την αυριανή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να προστατεύσει το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και το δικό του κύρος και να μη δεχτεί κάτι τέτοιο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του Γιάννη Αλευρά το 1985, λέγοντας ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος, αλλά η θητεία του χαρακτηρίστηκε από την ιστορία με την «ψήφο Αλευρά».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, όπως έχει διαμορφωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας, μόνο μία κάλπη μπορεί να στηθεί και να απαντήσουν οι βουλευτές με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν δέχονται, ή όχι, την προανακριτική επιτροπή.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει η ΝΔ, σε περίπτωση που στηθούν δέκα κάλπες, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΝΔ, αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια διαδικασία».

Σχετικά με την επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για το Μακεδονικό είπε ότι «είναι χρήσιμο να ενημερώνεται η Μέρκελ κι άλλοι ηγέτες, αλλά καλό είναι να ενημερώνεται και η αντιπολίτευση στη Βουλή».

Σύμφωνα, τέλος, με την κ. Μπακογιάννη, η Τουρκία προσπαθεί να παίξει έναν δραστήριο ρόλο και δεν είναι τυχαίο ότι καλεί σε συναντήσεις τη σκοπιανή ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση κατά του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» κατέθεσε ο Βενιζέλος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θάνου για Novartis: «Μη νόμιμο το αίτημα για σύγκλιση της ολομέλειας του Εφετείου»

ΑΚΟΜΑ: Μήνυση κατά των «ψευδομαρτύρων» της υπόθεσης Novartis κατέθεσε κι ο Άδωνις