Αγωγή-μαμούθ κατά της Τατιάνας Στεφανίδου! Της ζητούν 100.000 ευρώ

Αγωγή ύψους 100.000 ευρώ κατά της Τατιάνας Στεφανίδου κατέθεσε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο 42χρονος ζητά αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητάς του από τον τρόπο που παρουσιάστηκε η είδηση της καταδίκης του σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη.

Στην αγωγή που φτάνει τις 54 σελίδες γίνεται λεπτομερής αναφορά σε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή και σύμφωνα με τον ίδιο τον στιγμάτισαν δημιουργώντας μια άκρως αρνητική εικόνα για το πρόσωπό του. Στην αγωγή σημειώνεται ακόμη πώς παραβιάστηκαν ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα αλλά και το τεκμήριο της αθωότητάς του, καθώς η καταδίκη του δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή αντίληψη για την τιμή και την υπόληψή του.

Στην αγωγή του Αγγλούπα γίνεται λόγος για «τηλεοπτική δίκη» που παραβίασε νομοθετικές διατάξεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Σημειώνει ακόμη ότι η εν λόγω εκπομπή δημιούργησε προβλήματα και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Αγγλούπα Νίκου Αγαπηνού αναφέρει:
«Η Δικηγορική μας εταιρία θεωρεί επικίνδυνες για το σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης εκπομπές σαν αυτή της κυρίας Τ. Στεφανίδου στις 14/2/2018 και ώρα 17:00 στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, στην οποία χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την δήθεν «ενημέρωση» του κοινού, διασκέδασε τους τηλεθεατές της αναμεταδίδοντας και σχολιάζοντας την δίκη εντολέως μας για απόπειρα ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα στον Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υπό τον τίτλο «ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΟΝ ΒΙΒΕΡ. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ».

Η εν λόγω εκπομπή αποσκοπώντας στην υψηλή τηλεθέαση και την ψυχαγωγία του κοινού της και ενώ δεν υφίστατο κανένας λόγος ενημέρωσης του κοινού δημοσίου συμφέροντος από την λεπτομερειακή και διαστρεβλωμένη αναμετάδοση αυτή για την υπόθεση του εντολέως μας, έθιξε βάναυσα τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου και το τεκμήριο αθωότητάς του μέχρι την αμετάκλητη κρίση του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών , ενώ μάλιστα η πρωτόδικη απόφαση που εξεδόθη εις βάρος του έχει ανασταλεί μέχρι τη κρίση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου.
Είναι δε πρόδηλη η περιστολή των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου από την διαμόρφωση της κοινής γνώμης διά του στιγματισμού του ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών και δια του σχολιασμού της εν εξελίξει ποινικής διαδικασίας και μάλιστα από πολυάριθμο νομικώς ακατάρτιστο δυναμικό της εκπομπής.

Εξ αντανακλάσεως του τεκμηρίου αθωότητάς του, προσελήφθη βίαια η προσωπικότητά του εντολέος μας, όπως άλλωστε έχει παγίως νομολογηθεί από τα ελληνικά Δικαστήρια.

Ο εντολέας μας κατέθεσε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της εν λόγω παρουσιάστριας και του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon προς επανόρθωση της ηθικής βλάβης που υπέστην.

Η Δικηγορική μας Εταιρία ελπίζει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ θα βάλουν ένα τέλος στον αναίτιο διασυρμό κατηγορουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα και μάχονται εναγωνίως να αποδείξουν την αθωότητά τους.»

Πηγή: dailymedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ήταν καρναβάλι»: Τα προσβλητικά σχόλια του Tatiana live που εξόργισαν χιλιάδες Έλληνες (Βίντεο)

Δημόσια συγνώμη του Ε για τα υβριστικά σχόλια στο Tatiana live για την Μακεδονία

Νέα βίντεο από το Tatiana live που γελοιοποιούν τον Μέγα Αλέξανδρο

Σφοδρή επίθεση του Β. Τσιάρτα στην Στεφανίδου για το Σκοπιανό