Βορίδης: “Ο Ερντογάν υλοποιεί τον ανασχεδιασμό για τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας” (Βίντεο)

Στην εκπομπή Παρεμβάσεις βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης και μίλησε, εκτός των άλλων, για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία, αλλά και τις προκλήσεις της τελευταίας.

Ο κ. Βορίδης προειδοποίησε για τα σχέδια του Τούρκου προέδρου στην ευρύτερη περιοχή της λέγοντας ότι “ο Ερντογάν υλοποιεί τον δικό του ανασχεδιασμό για τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας, ο οποίος έχοντας την αντίληψη ότι η Τουρκία θα εξελιχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη, δημιουργεί, καθώς διεκδικεί αυτόν τον χώρο για να υλοποιήσει αυτόν τον σχεδιασμό, πάρα πολλές πιέσεις σε διάφορα σημεία”. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και το Αφρίν, τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Εδώ κανονικά μπαίνει και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει ο κ. Βορίδης, λέγοντας όμως ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, αφού μόνο οικονομικά μπορεί να πιέσει την Τουρκία, πράγμα που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αφού όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης έχουν οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία.

Δείτε παρακάτω όλα όσα είπε ο κ. Βορίδης στην εκπομπή Παρεμβάσεις το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαρτίου. Η τοποθέτηση του ξεκινά στο 58:00 λεπτό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος – Όμηροι οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Μετά την Συρία απειλεί και το Ιράκ ο Ερντογάν: Ή διώχνετε το PKK ή ξεκινάμε στρατιωτική επιχείρηση

Επίθεση Καμμένου σε Τουρκία: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία (Βίντεο)