Εισαγγελική έρευνα για την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη – Ποια στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια!

Σαββίδης

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ιβάν Σαββίδης εξασφάλισε άδεια οπλοφορίας από τις αστυνομικές αρχές, αναμένεται να διατάξει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Εφημερίδας των Συντακτών”, στην αίτηση του Σαββίδη να λάβει άδεια οπλοφορίας, η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στις αστυνομικές αρχές.

Τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, αναμένεται να ανασύρει από το αρχείο το συγκεκριμένο έγγραφο και να διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που αγνόησαν τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για την έκδοση της άδειας οπλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της εισαγγελίας, αλλά όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες».

Στην εισαγγελία η δικογραφία
Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, αλλά κι εναντίον των «συνοδών» του κι ενός εν ενεργεία αστυνομικού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ που δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας βαρύνεται με αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί αθλητικής βίας κι αφορούν σε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κατοχή αντικειμένου που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Βασιλειάδης για τα έκτροπα στην Τούμπα: «Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας για διακοπή πρωταθλήματος: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

ΑΚΟΜΑ: Αυλωνίτου για Σαββίδη: «Έπρεπε να είχε συλληφθεί πάραυτα»