Εμπάργκο στους Τούρκους κάνουν οι Εβρίτες για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Askeri yasak bölgede yakalanan Yunanistan ordusuna mensup iki asker tutuklandı. Tutuklu askerler sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. ( Hakan Mehmet Şahin - Anadolu Ajansı )

Οι κάτοικοι του βορείου Έβρου αλλά και ολόκληρου του νομού, ξεκίνησαν… εμπάργκο στην αγορά της γειτονικής Αδριανούπολης, όπου και κρατούνται φυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί απ’ τους Τούρκους, μετά την σύλληψη τους το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή των Καστανεών. Έτσι δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο που είναι συνηθισμένο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με εκατοντάδες ή και χιλιάδες συντοπίτες μας να πηγαίνουν για ψώνια ή διασκέδαση.

Οι προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες των Τούρκων, οι οποίοι κρατούν φυλακισμένους τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη απ’ την Ορεστιάδα και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εκμεταλλευόμενοι μια λάθος είσοδο τους για ελάχιστα μέτρα στο τουρκικό έδαφος(αν ευσταθούν όσα λένε οι Τούρκοι), θα πρέπει να πάρουν απάντηση απ’ τους Εβρίτες, σύμφωνα με το Evros-news.gr, το οποίο σε άρθρο του επισήμανε ότι είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Τούρκοι κρατούν παράνομα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, δίπλα οι Εβρίτες να πηγαίνουν για ψώνια στο Mall Erasta ή για διασκέδαση.

Εικόνα… ερημιάς υπήρχε στο τελωνείο των Καστανεών προς την κατεύθυνση της Τουρκίας πριν από περίπου τέσσερις ώρες, αφού ελάχιστα ήταν τα αυτοκίνητα με Εβρίτες που πέρασαν για την Αδριανούπολη.

Η ανταπόκριση που είχε και το γεγονός ότι χιλιάδες όχι μόνο το διάβασαν αλλά και συμφώνησαν με αυτό, δείχνει πως με αφορμή τον χειρισμό του θέματος που δημιουργήθηκε από τους γείτονες μας, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι τον τρόπο σκέψης μας και αντιμετώπισης τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Παραμένουν σε τουρκική φυλακή

Π. Καρβουνόπουλος στις Παρεμβάσεις: Προμελετημένη η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Όλες μας οι σκέψεις μαζί τους»