Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί μήνυσαν και την ηγεσία της ΕΛΑΣ

131

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την «απρόκλητη» – όπως υποστηρίζει η ίδια – επίθεση που δέχθηκαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης, όπου διαδήλωσαν μέλη συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στη μήνυσή τους, την οποία υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν την ποινική δίωξη των διαδηλωτών που «πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια», κατά τα οποία – όπως αναφέρουν – τραυματίστηκαν έξι συνάδελφοί τους. Προς τούτο οι μηνυτές προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε τα γεγονότα και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να υπάρξει ταυτοποίησή των δραστών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ζητούν, δε, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και εις βάρος ανώτερων αστυνομικών (για παράβαση καθήκοντος και έκθεση), διότι, σύμφωνα με τους μηνυτές, άφησαν ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους τους που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο των επεισοδίων. «Κατά τις εσωτερικές διαταγές είχαν αρμοδιότητα να μας δώσουν εντολή να επέμβουμε, αλλά δεν το έπραξαν», αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Της κατάθεσης της μήνυσης, προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μελών της Ένωσης μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμμορίες Πακιστανών και Αλγερινών μαχαιρώνουν και ληστεύουν στην Ακρόπολη

Συγκινητικό! Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την Ημέρα της Γυναίκας

Ανατίναξαν και λήστεψαν ATM στη Θεσσαλονίκη