Κοντονής για αθώωση Αμβρόσιου: “Θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης”

154
Κοντονής

Στη σύγκρουση της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τη δίκη του Μητροπολίτη Αμβόσιου και την υπόθεση Novartis αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Αναφερόμενος στην αθωωτική απόφαση για τον Μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλόφιλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι τον ξένισε η απόφαση και πως θα ζητήσει τη Δευτέρα να ενημερωθεί για το σκεπτικό της.

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ο υπουργός στην ραδιοφωνική παρέμβασή του τόνισε, επίσης, ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατοςπροστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Την ίδια ώρα, ο εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν δημιουργείται «πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση όταν συγκρούεται με συμφέροντα για την εξυγίανση», σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά τα επεισόδια στην Τούμπα.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Απέχει πολύ ακόμη ένας διάλογος με το Κίνημα Αλλαγής»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθετος ο Κουβέλης: «Η Τουρκία δεν επιδιώκει σύρραξη με την Ελλάδα»

ΑΚΟΜΑ: Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ