Μάζης στις Παρεμβάσεις: Οι Τούρκοι απήγαγαν και αιχμαλώτισαν τους Έλληνες στρατιωτικούς

Στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαρτίου, ο καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης για το θέμα των δυο στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους.

Ο κ. Μάζης έκανε λόγο για “απαγωγή και αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών” και ότι το “θέμα θα έχει και συνέχεια”.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια των Τούρκων ακολουθεί την αλυσίδα της κλιμάκωσης που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Ερντογάν, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ανέφερε επίσης ότι ο ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες, ο Υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης δήλωσε ότι “ουδέποτε πέρασα τα Ελληνικά σύνορα”, κάτι που σημαίνει σύμφωνα με τον καθηγητή, ότι οι Τούρκοι πολιτοφύλακες εισήλθαν σε Ελληνικό έδαφος και στην ουσία απήγαγαν και αιχμαλώτισαν τους Έλληνες στρατιωτικούς κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 1974.

Προειδοποίησε δε ο κ. Μάζης ότι και με αυτό το συμβάν, μετά και τα επεισόδια στο Αιγαίο με την απόπειρα εμβολισμού του Ελληνικού λιμενικού σκάφους, οι Τούρκοι προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό του Ελληνισμού και του στρατού. “Αυτό είναι ένα χαλί που στρώνει ο Ερντογάν για να παρακολουθήσει την αποφασιστικότητα μας, ώστε να κλιμακώσει την ένταση με πιο αποφασιστικά μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα όσα είπε ο καθηγητής στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου. Η τοποθέτηση του ξεκινά στο 13:45ο λεπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Παραμένουν σε τουρκική φυλακή

Π. Καρβουνόπουλος στις Παρεμβάσεις: Προμελετημένη η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Όλες μας οι σκέψεις μαζί τους»