Νέα Δημοσκόπηση – Δίνει ξανά προβάδισμα 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται ξανά με 10 μονάδες. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει τον Ιανουάριο είχε καταγράψει διαφορά της τάξης των 8 μονάδων.

Τρίτο είναι το ΚΚΕ με 13% (μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό), στο 13% καταγράφεται και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά υποχωρεί κατά 1%, η Χρυσή Αυγή που παραμένει σταθερή στο 10%. Αμέσως μετά βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων και η Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) με 6% και οι ΑΝΕΛ με 6% και τέλος οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση με δυνητική επιρροή 5%.

Τα ποσοστά της δυνητικής εκλογικής επιρροής των υπολοίπων κομμάτων: ΚΚΕ: 13% μια μονάδα πάνω σε σχέση με τον προηγούμενο Σφυγμό) Κίνημα Αλλαγής: 13% (αλλά υποχωρεί κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) Χρυσή Αυγή: 10% Ένωση Κεντρώων: 6% Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος) 6% ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 5% Πλεύση Ελευθερίας: 5% Ελληνική Λύση: 5%.

Μεγάλη σημασία αποδίδει η κοινωνία στη διαφάνεια στο δημόσιο βιο.

Στην ερώτηση «μεταξύ των δυο στόχων, εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικός;», οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 60% η κάθαρση και κατά 30% η προστασία των θεσμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποιεί ο Καμμένος: «Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς: Σε νευρικότητα η Τουρκία, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις κάθε άλλο παρά ειρηνικές

ΑΚΟΜΑ: Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα