Ολλανδός πρέσβης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μνημόνια

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης, νέα μνημόνια και νέα προγράμματα, μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι διατύπωσε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κασπάρ Βέλντκαμπ, μιλώντας σήμερα στο Orange Grove για την παρουσίαση του συνεδρίου της Ethos Media με θέμα “Η καινοτομία συναντά την Ελλάδα της ανάπτυξης” που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Ο Ολλανδός πρέσβης είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας θα βελτιώσει πολλούς τομείς. Πολλά προϊόντα στην Ελλάδα είναι ακριβότερα από ό,τι στην χώρα μου, παρά το γεγονός ότι ο μισθοί είναι χαμηλότεροι. Θα πρέπει να σπάσουν καρτέλ και περιοριστικοί όροι στις αγορές προϊόντων, τόνισε ο κ. Βέλντκαμπ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τους ξένους επενδυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι μόνον συμβολικές αλλά έχουν και πρακτική σημασία για την Ελλάδα είπε ο πρέσβης, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στο Κτηματολόγιο και γενικότερα στο χωροταξικό, προκειμένου ξένες επιχειρήσεις που θέλουν να ανοίξουν εργοστάσια στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο

Το δεύτερο Hellenic Innovation Conference, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ethos Events σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portalbanks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με τίτλο “Η καινοτομία συναντά την Ελλάδα της ανάπτυξης”.

Η προώθηση της καινοτομίας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αυτές οι προσπάθειες -η ανάδειξη αλλά και η ενίσχυσή τους- θα αποτελέσουν το βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 2nd Hellenic InnovationForum.

To πολυσυνέδριο θα αποτελείται από 3 παράλληλες δράσεις:

– Κεντρικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας

– Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας

– Έκθεση καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων

Τιμώμενη χώρα στο φετινό συνέδριο θα είναι η Ολλανδία, η οποία ως κατεξοχήν χώρα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως με βάση τον δείκτη καινοτομίας Global Innovation Index.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Spiegel για ελληνική οικονομία: «Ανακάμπτει, αλλά τα σημάδια της κρίσης παραμένουν ορατά»

Αισιόδοξος ο Πάιατ: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, η ελληνική οικονομία γυρίζει»

Πιτσιόρλας: Καμία πιστοληπτική γραμμή και εξάρτηση από τον Αύγουστο