Παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά το ελικόπτερο που μετέφεραν τον Α/ΓΕΣ; Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο Πέλαγος

Όπως μεταδίδει το skai.gr, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ αυτό πετούσε ανάμεσα στη Ρω, κοντά στο Καστελόριζο, και στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το capital.gr, οι πιλότοι των τουρκικών F-16 πλησίασαν το ελικόπτερο Σινούκ όπου επέβαινε ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και του ζήτησαν να απομακρυνθεί, ισχυριζόμενοι ότι “παραβιάζει” τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, δίχως να υπάρξει επεισόδιο.

Ο κ. Στεφανής είχε μεταβεί στη Ρω για τελετές αλλαγής στη διοίκηση κάποιων μονάδων.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΑ κάνει λόγο για πρόθεση παρενόχλησης του ελικοπτέρου, όπως την μετέδωσε το militaire.gr.

Συγκεκριμένα: “Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνετρίβη τουρκικό F-16 κοντά στην Καππαδοκία

Σημαντική εξέλιξη! Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Επιμένουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις στο απειλητικό εξώδικο