Πρωτιά για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας

Εκλογές

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 30,92% και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί.

Τα παραπάνω αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της η εφημερίδα Corriere della Sera, που επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, κατά τα στοιχεία της εφημερίδας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγχαρητήρια Μακρόν σε Μέρκελ και SPD: «Καλά νέα για την Ευρώπη»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπόρις Τζόνσον για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο: «Να υπάρχει αυτοσυγκράτηση»

ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός στο Λονδίνο λόγω έκρηξης (pic)