Σήμερα στο Εφετείο η δίκη των Ηριάννα Λ.& Περικλή Μ.

Ηριάννα

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έχει οριστεί να αρχίσει σήμερα Τετάρτη η δίκη με κατηγορούμενους την Ηριάννα Λ. και τον Περικλή Μ. , οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών (ο καθένας) για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η καταδίκη της Ηριάννας, ήρθε με βάση ένα μερικό αποτύπωμα στη γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους της δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Σύμφωνα με την υπεράσπιση της, το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα  στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της “ΣΠΦ”, για την οποία εκείνος  αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, η εύρεση του οπλισμού στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ένα χρόνο μετά, την οδήγησε στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών, στην καταδίκη και στον εγκλεισμό της.

Ο 33χρονος Περικλής είναι πτυχιούχος Γεωπονικής και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα.

Να σημειωθεί, πως κείμενο συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάση εργασίας των δικηγόρων της Αθήνας σήμερα σε όλα τα Εφετεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση Φίλη για τα θρησκευτικά

ΑΚΟΜΑ: «Δεν είχα ποτέ αγωνία»: Ο Αμβρόσιος για την αθώωσή του