Σοβαρά επεισόδια πριν από ομιλία Τσακαλώτου στον Πειραιά – Τα έσπασαν οπαδοί του Ολυμπιακού

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το ξενοδοχείο “Theoxenia” στον Πειραιά, όπου στις 6:30 πρόκειται να απευθύνει ομιλία ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλα ξεκίνησαν όταν περισσότεροι από 250 οπαδοί του Ολυμπιακού με κράνη και κουκούλες (σ.σ. σύμφωνα με την αστυνομία είχαν τέτοια ένδυση), επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου μιλάει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου. Aπό τον Ολυμπιακό ξεκαθάριζαν πάντως ότι το αρχικό πλήθος που συγκεντρώθηκε δεν φορούσε κράνη ή κουκούλες και είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, με τα επεισόδια να ξεκινούν κατόπιν της χρήσης χημικών από τις αρχές. Τονίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν και σχετικά βίντεο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να απαντούν με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια και ό,τι άλλο βρίσκουν στην περιοχή, σπάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν μετά τα δακρυγόνα. Συνολικά πάντως στο σημείο είχαν μαζευτεί πάνω από 500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Στην συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, στη διασταύρωση με Β. Γεωργίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.

Από την πλευρά του κόσμου αλλά και των «ερυθρολεύκων» γινόταν εξαρχής λόγος για εκτενή και αλόγιστη χρήση χημικών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την αστυνομία. Επίσης ότι η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στο σημείο της ομιλίας του Υπουργού. Στις τάξεις του κόσμου μάλιστα υπάρχει μεγάλη οργή για ότι συνέβη.

Άλλαξε σημείο η εκδήλωση με ομιλητή τον Τσακαλώτο

Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά θα γίνει τελικά η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, κι ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στον πολυχώρο «Kremlino».

Οι υπεύθυνοι του πολυχώρου αλλά και τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, υπό τον φόβο παρέμβασης από οπαδούς του Ολυμπιακού, φαίνεται πως επηρεάστηκαν κι άλλαξαν το σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης της νομαρχιακής επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Theoxenia», όπως αναφέρεται και σε διαδικτυακό μήνυμα των υπεύθυνων της νομαρχιακής επιτροπής.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταβεβλημένος ο 88χρονος που πυροβόλησε τους ληστές στο σπίτι του: «Ήθελα μόνο να προστατευτώ»

88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους επίδοξους ληστές του στη Γλυφάδα

Σοκ στη Ζάκυνθο – Βρέθηκε νεκρός νεαρός άντρας στο κέντρο της πόλης