Τα βάζει με τον Τόσκα ο Καμίνης: “Έχει χαθεί ο έλεγχος – Εσκεμμένη αβουλία απέναντι σε αντιεξουσιαστές”

Καμίνης

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά για την αντιμετώπιση των αθρόων φαινομένων βίας στην Αθήνα απηύθυνε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στο ελάχιστο στο «κατ’ ευφημισμόν» υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον υπουργό Νίκο Τόσκα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει αφήσει την κατάσταση να «ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο».

Κατήγγειλε φαινόμενα εσκεμμένης αβουλίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλοι γνωρίζουν ότι κάθε Σάββατο, προγραμματισμένα, «γίνεται της τρελής» στην περιοχή της Τοσίτσα.

Αφησε δε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μην αντικαταστήσει τον κ. Τόσκα στον χθεσινό ανασχηματισμό. «Φαίνεται πως τον θεωρεί πετυχημένο», είπε ειρωνικά.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε πως πλέον δεν τίθεται μόνο θέμα ασφάλειας, καθώς οι ταραχές αμαυρώνουν την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό, βλάπτοντας την οικονομική ανάκαμψη μίας πόλης που πέρυσι προσέλκυσε 5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η Αθήνα «αδικείται κατάφωρα», είπε. «Εγώ δεν απευθύνομαι πλέον στον κ. Τόσκα».

Ασκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο αποκάλεσε «κοροϊδία», λέγοντας πως το σημερινό στάτους θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των πανεπιστημιακών.

Το σχόλιο του δημάρχου έρχεται δύο ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η καθηγήτρια εγκληματολογίας του Παντείου Χριστίνα Ζαραφωνίτου μέσα στο πανεπιστημιακό γραφείο της από αναρχικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είχε πει η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη για το τροχαίο Βακάκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφοδρές αντιδράσεις – Στο στόχαστρο της αντι­πολίτευσης η υπουργοποίηση Κουβέλη

ΑΚΟΜΑ: Στο νοσοκομείο ο Πάγκαλος – Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση