Τσαβούσογλου: Απέρριψε το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Συνέντευξη στον γερμανικό ενημερωτικό ιστότοπο “Zeit Online” έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, είπε ότι το περιστατικό διερευνάται από την τουρκική Δικαιοσύνη για το αν ήταν λάθος ή έγινε από πρόθεση, ενώ απέρριψε οποιοδήποτε “παζάρι” -όπως είπε- με την Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο κ. Τσαβούσουγλου ερωτώμενος αν οι δυο στρατιωτικοί θα επιστραφούν σύντομα στην Ελλάδα, απάντησε: Δεν ξέρω, πέρασαν τα σύνορα παράνομα. Πίσω από αυτό το γεγονός τι υπάρχει, αρμόδιοι να το ερευνήσουν είναι ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια. Είναι λάθος ή έγινε από πρόθεση; Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτό το θέμα.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος του “Zeit Online”, ρώτησε αν “θα ανταλλάξετε τους Έλληνες στρατιώτες, με τους πιλότους του ελικοπτέρου που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016;” και ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε.

“Όχι, δεν επιθυμούμε ένα τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, στο τουρκικό έδαφος τους συλλάβαμε. Για την έκδοση των εν λόγω πιλότων, έχουμε απευθύνει επίσημο αίτημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος κατά Φίλη: «Απάνθρωπη η δήλωση για τους Έλληνες στρατιωτικούς» (video)

Ανατρεπτική δήλωση Φίλη: «Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: «Δεν είναι νοητές «γκρίζες ζώνες» στα Δωδεκάνησα»