Φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Σταύρος Θεοδωράκης

140
Σταύρος Θεοδωράκης

Tον φόβο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο “Έθνος της Κυριακής”, τονίζει ότι η Τουρκία θα πληρώσει υψηλό κόστος αν προκαλέσει επεισόδιο.

Σε ότι αφορά στο «Μακεδονικό» επισημαίνει ότι θέλουμε μια σύνθετη ονομασία, αλλά διευκρινίζει ότι ακόμα δεν είναι γνωστή η κυβερνητική πρόταση και το Ποτάμι δεν μπορεί να τοποθετηθεί προκαταβολικά για κάτι που δεν έχει δει. «Άλλωστε δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα «προφορικά» της κυβέρνησης» λέει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει και για την πρόσφατη ψήφιση του νόμου από τη Βουλή για την αποποινικοποίηση της χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης, τον οποίο υποστήριξε και το Ποτάμι και η ΔΗΣΥ, ενώ τάσσεται και υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης για τους ενήλικες, με δικαίωμα μάλιστα προσωπικής καλλιέργειας, τονίζοντας ότι στις χώρες που έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση, οι μόνοι που κλαίνε είναι τα κυκλώματα προώθησης ναρκωτικών που θησαυρίζουν από το παράνομο εμπόριο. Παράλληλα αναφέρεται στα θετικά από την αποποινικοποίηση της χρήσης.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Novartis, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος, καθώς προσπάθησε να επηρεάσει και να επισπεύσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ επιχείρησε να βάλει σε μια κόλλα χαρτί όλους της τους αντιπάλους λέγοντας «αυτοί έκλεψαν».

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τη Φώφη Γεννηματά με στόχο ένα μεγάλο Κίνημα Αλλαγής που θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ. Παραδέχεται, επίσης, πως υπάρχουν διαφωνίες, καθώς σε κάποια θέματα υπάρχει διαφορετική οπτική αλλά, όπως λέει, αυτό είναι πλούτος. Σε ό,τι αφορά στην εκλογή συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στην πρότασή του για επιλογή συνέδρων από τρεις «δεξαμενές», ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκεί σκληρή κριτική για την προσχώρηση της Κατερίνας Μάρκου στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως είναι ακραίο δείγμα αμοραλισμού το να «πουλάς» τους ψηφοφόρους σου και να πηγαίνεις σε ένα άλλο μεγαλύτερο κόμμα κατά τη διάρκεια της ίδιας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «μαζεύει» ο Δαβάκης για το «απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν»!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουβέλης για στρατιωτικούς: «Συνεχίζονται οι αναγκαίες ενέργειες -Τι είπε για τον Καμμένο»

AKOMA: Κοντονής: «Ο λαός θα μάθει την αλήθεια και θα αποδώσει ευθύνες για τη διαφθορά»