Αρχίζει η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον – Τι περιμένει η Ελλάδα

Υπό τη σκιά του πολέμου στη Συρία και μέσα σε ένα κλίμα αυξημένων εμπορικών εντάσεων κι ανοδικής πορείας του χρέους παγκοσμίως, αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον και θα διαρκέσουν έως και τις 22 Απριλίου. 

Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι στο επίκεντρο της Συνόδου όπου τα θέματα αιχμής αναμφισβήτητα θα είναι εκτός από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η πολιτική δασμών που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέματα του διεθνούς εμπορίου αλλά και τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν θα παραμείνει στο περιθώριο.

Η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ θα είναι ίσως η τελευταία σύνοδος του διεθνούς οργανισμού, στην οποία το ζήτημα της Ελλάδας θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες. Αν και δεν αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις, είναι σίγουρο ότι το ενδιαφέρον θα στραφεί στις συναντήσεις που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και στις δηλώσεις που θα γίνουν από τους αξιωματούχους του Ταμείου και τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, το θέμα του ελληνικού χρέους και την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί  η έκθεση του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδος, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι προβλέψεις του Ταμείου για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ύψη το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στη Συρία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περικοπών συνέχεια! Αυτές είναι οι νέες συντάξεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και πρώην ΤΕΒΕ

ΑΚΟΜΑ: Πλήρης ανατροπή – Η απόφαση του ΣτΕ που «ξηλώνει» τον ΕΦΚΑ!