Βολές Καραγκούνη σε ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση στα εθνικά μας ζητήματα”

«Αυτή τη στιγμή κάθε διπλωματική πίεση στην Τουρκία -και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, αλλά και για την έντονη προκλητικότητα και εχθρότητα, με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα- είναι πολύ σημαντική».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή και τις επαφές που είχε σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Καραγκούνης παρατήρησε: «Υπάρχει ένα ψυχροπολεμικό κλίμα κι αυτό αποτυπώνεται και στην αμερικανική κοινή γνώμη. Αυτή τη στιγμή οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο, όπως και οι ευρωτουρκικές σχέσεις και υπό μία έννοια η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα κανενός, δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να ρίχνουμε νερό στον μύλο της προκλητικότητας των Τούρκων».

«Έχω την αίσθηση», εξήγησε, «ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο -να δείξει η ελληνική κυβέρνηση στιβαρή ηγεσία, πράγμα το οποίο φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνει».

«Συνολικά το πολιτικό σύστημα πρέπει αυτή τη στιγμή να δρα υπεύθυνα και με ψυχραιμία, ώστε να εκμεταλλευτούμε την πολύ ευνοϊκή συγκυρία, όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Φοβάμαι ότι υπό μία έννοια η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την πολύ ευνοϊκή συγκυρία, διότι πολλές φορές με τις πράξεις και τις ενέργειές της βρίσκεται σε σύγχυση σε πολλά ζητήματα, κυρίως όμως στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε, δε, «πολύ σημαντικό» το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σημειώνοντας πως «πρέπει να το πιστώσουμε και στον πρόεδρο της ΝΔ, που είχε πάρει την πρωτοβουλία, βεβαίως θα επικυρωθεί και από το Συμβούλιο Κορυφής».

Ερωτηθείς για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα και αιτούνται ασύλου θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από τα νησιά στο εσωτερικό της χώρας ο αν. τομεάρχης της ΝΔ είπε: «Δεν μπορούμε να σχολιάζουμε -είναι πάγια θέση μου και της ΝΔ- αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Όσα έλαβαν χώρα, από 2015 και μετά, όταν είδαμε αυτή την τεράστια εισροή παράτυπων μεταναστών, αλλά και προσφύγων που ήλθαν στη χώρα, αυτή η έξαρση, που πάνω από 1 εκατ. πέρασε μέσα από την χώρα κι έχουν μείνει αυτή τη στιγμή πάνω από 100.000 χωρίς να έχουμε προβεί στις αναγκαίες επιστροφές όσων πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους, είναι μία διαχείριση, που έγινε από την κυβέρνηση με πάρα πολύ άσχημο τρόπο».

Σε ό,τι αφορά την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας σημείωσε πως «παίρνει η Τουρκία μία πολύ γενναία ενίσχυση από την ΕΕ που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ, αλλά σίγουρα κρατάει τα κλειδιά των μεταναστευτικών ροών γι’ αυτό κι εμείς που το γνωρίζουμε, έπρεπε να ακολουθήσουμε μίαν άλλη πολιτική και να μην εξαρτόμαστε κάθε φορά, αν θα ανοίξει την κάνουλα ή όχι ο κ. Ερντογάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Η Τουρκία να μη μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Αδειάζει» τους 3 νεαρούς που έβαλαν σημαία στη βραχονησίδα ο Καμμένος: «Όποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν!»

ΑΚΟΜΑ: Κοτζιάς σε Άγκυρα: «Τα Ίμια είναι ελληνικά – Ας το πάρει χαμπάρι η Τουρκία»