Ερντογάν σε Νετανιάχου: “Είσαι κατακτητής και τρομοκράτης”

Νετανιάχου

Τον Μπενιαμίν Νετανιάχου έβαλε στο «στόχαστρο» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» και «κατακτητή».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απορρίψει νωρίτερα τα «μαθήματα ηθικής» του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καταδίκασε τον ισραηλινό στρατό μετά το θάνατο 16 Παλαιστινίων σε συγκρούσεις κατά μήκος του τείχους μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ. Το Σάββατο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγόρησε, επίσης, και για απάνθρωπη επίθεση.

«Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η ‘Αγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα» απάντησε ο Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα The Jerusalem Post, που κάνει λόγο για 17 νεκρούς Παλαιστίνιους, επικαλείται τη δήλωση του Νετανιάχου: «Η ιδέα της ‘Αγκυρας για πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι να κάνει μαθήματα ηθικής στον ισραηλινό στρατό”.

Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να απαντήσει, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Άδανα: «Ε! Νετανιάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεσαι σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός 5.3 Ρίχτερ στο δυτικό Ιράν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν σταματάει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Επιτέθηκε στη Δύση μέσα από την Αγία Σοφία (pics)

ΑΚΟΜΑ: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης στο Κεμέροβο της Ρωσίας μετά την τραγωδία στο εμπορικό κέντρο