Η πρώτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία (video)

139
Άσαντ

Στο κτίριο της συριακής προεδρίας μετέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα πλήγματα από τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις γαλλικές δυνάμεις, ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Φορώντας το κοστούμι του και με τον χαρτοφύλακά του ανά χείρας, ο Σύρος πρόεδρος πήγε «στη δουλειά».

Μάλιστα η άφιξή του στο κτίριο καταγράφηκε σε βίντεο,το οποίο «μοιράστηκε» από τον λογαριασμό της συριακής προεδρίας στο Twitter, με το σχόλιο «το πρωινό της ανθεκτικότητας».

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Σύροι κατακλύζουν τις πλατείες της Δαμασκού, μετά τις κοινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία, για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επίθεση, που είχε διάρκεια μιας ώρας, οχήματα με μεγάφωνα, από τα οποία ακούγονταν εθνικιστικά τραγούδια, άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της συριακής πρωτεύουσας. Εκατοντάδες κάτοικοι της Δαμασκού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομαγιάντ, ανεμίζοντας συριακές, ρωσικές και ιρανικές σημαίες, χειροκροτώντας και χορεύοντας, ενώ γύρω τους κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα με τους οδηγούς να κορνάρουν πανηγυρικά και να φωνάζουν «Μπασάρ, εμείς είμαστε οι άνθρωποί σου».

Νωρίτερα, λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης, η συριακή προεδρία σε μήνυμά της στο Twitter τόνιζε «οι καλές ψυχές δεν πρόκειται να ταπεινωθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατρούγκαλος: «Ελληνική συμμετοχή στη Συρία μόνο με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» τη Συρία – Έγινε η νύχτα μέρα στη Δαμασκό (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Υπόσχεται… αντίποινα η Ρωσία: «Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες»