ΝΔ: “Η κυβέρνηση οδηγεί σε ασφυξία την πραγματική οικονομία”

Γενοκτονία

«Η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία.

Συγκεκριμένα:

-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
-Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
-Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το  2017.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για ανεπάρκεια κατηγορεί ο Α. Γεωργιάδης Καμμένο και Κοτζιά (Βίντεο)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυλωνίτου: Η αντιπολίτευση αξιοποιεί κάθε βίαιο περιστατικό για πολιτικό όφελος

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έξοδο από την επιτροπεία