Ο Βούτσης με… καπελάκι στο εργοτάξιο της ταράτσας της Βουλής (pics)

167
Βούτσης

Αυτοψία σήμερα το πρωί του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στο εργοτάξιο της ταράτσας της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου και ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής και τον ανάδοχο του έργου για τις εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης του υφισταμένου μεταλλικού υαλοπετάσματος, που στεγάζει την Αίθουσα της Ολομέλειας, όπως και των παρεμβάσεων βελτίωσης του αερισμού και φυσικού φωτισμού, αλλά και στεγανοποίησης του δώματος περιμετρικά του στεγάστρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.355.427 ευρώ. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Για τις ανάγκες των εργασιών η Αίθουσα της Ολομέλειας θα παραμείνει, σε πρώτη φάση, εκτός λειτουργίας έως και την 1η Μαίου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν από την 1η Ιουλίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο η αίθουσα της Ολομέλειας θα παραμείνει κλειστή.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας  του στεγάστρου, όσον αφορά στη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

Η υφιστάμενη κατασκευή κάλυψης κατασκευάστηκε το 1934 κατά τις εργασίες μετατροπής των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο. Έκτοτε έχουν γίνει μόνον τοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στεγανότητας (εισροή υδάτων στην Αίθουσα της Ολομέλειας) κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Καμμένος: «Θα γίνει σκοτωμός αν τολμήσουν να φέρουν διπλασιασμό ΕΝΦΙΑ σε φτωχογειτονιές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατρούγκαλος για ΕΦΚΑ: «Όποιες αλλαγές χρειαστούν, θα γίνουν» (video)

ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς την Παρασκευή στο Βερολίνο