Παραδοχή από Τουρκία – Η ΜΙΤ απήγαγε 80 γκιουλενιστές από 18 χώρες

MIT

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης ότι το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας είναι απλωμένο στο εξωτερικό, κι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του απήγαγαν 80 «γκιουλενιστές» από 18 χώρες!

Μιλώντας στο δίκτυο Habertürk o Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η ΜΙΤ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις, όπως εκείνη στο Κόσοβο, όπου οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απήγαγαν προ ημερών σε συνεννόηση με μέρος των κοσοβάρικων Αρχών έξι Τούρκους πολίτες που φέρονται να ανήκουν στο δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και τους μετέφεραν αεροπορικώς πίσω στην Τουρκία.

Ο Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η ΜΙΤ «μάζεψε 80 μέλη της FETÖ (της οργάνωσης του Γκιουλέν) σε 18 χώρες», χωρίς να αποκαλύψει σε ποιες, κι ότι «η μάχη με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η FETÖ θα συνεχιστεί». Ενώ έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία» της ΜΙΤ, στην οποία η τουρκική κυβέρνηση έδωσε την άδεια να κάνει επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 19 χρόνια, χαρακτήρισε προχθές «αεροπειρατεία» την επιχείρηση της ΜΙΤ στο Κόσοβο:

«Βιώνουμε ταραγμένους καιρούς και μας έπληξε μια συμφορά… Πρόσφατα “αεροπειρατές’’ έκαναν αεροπειρατεία σε ανθρώπους από το Κόσοβο», ανέφερε σε βίντεο, συγκρίνοντας το Κόσοβο με το Πακιστάν και τη Μιανμάρ, όπου η MIT έχει διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις και έφερε τους οπαδούς του πίσω στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση κατασκόπου Σκριπάλ – Η Μόσχα καλεί το Λονδίνο να ζητήσει συγνώμη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: «Οργισμένη με τις πρακτικές του YouTube ήταν η δράστις της επίθεσης»

ΑΚΟΜΑ: Αηδιαστικό: Άνδρα να ουρεί σε καζάνι σούπας κατέγραψε κάμερα (Βίντεο)