Πόλος έλξης το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι

Το χθες ζωντανεύει όταν δεν το ξεχνάμε. Το παρελθόν συναντά το σήμερα στο αεροδρόμιο της Δεκέλειας στο Τατόι.

Στο μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Τατοϊου ο επισκέπτης «απογειώνεται» μέσα από την ιστορία και τους αγώνες που έκαναν διαχρονικά οι Έλληνες για την ελευθερία τους.

Η αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και η έκθεση των κειμηλίων της Αεροπορίας, η μελέτη και η τεκμηρίωση της Ιστορίας, η προβολή των ιερών αγώνων και της Αεροπορικής Ιδέας ανά τους αιώνες.

Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν αεροπλάνα που πήραν μέρος στον πόλεμο κατά των Ιταλών και των Γερμανών ενώ εντυπωσιακά είναι τα κουφάρια αεροσκαφών που ανελκύθηκαν από τα νερά του Αιγαίου.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει αεροσκάφη από την δεκαετία του 1930 μέχρι και τα σημερινά που μέχρι πριν λίγους μήνες πετούσαν όπως αυτό το RF 4 Phantom, ενώ τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών οι οποίοι μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές του Μουσείου, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχα σύγχρονα μουσεία του εξωτερικού.

Μάλιστα ενθαρρύνει την επίσκεψη στους χώρους του, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά η οποία μπορεί να έρθει σε μια συναρπαστική πρώτη επαφή με τον χώρο της αεροπορικής τεχνολογίας.

Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για ιδιώτες από τις 10 έως τις 4 το απόγευμα.

Πηγή: ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος με τον «συνδικαλιστή» που «πάτησε» τον Άγνωστο Στρατιώτη (Εικόνα)

Θα παραλύσει η Ελλάδα στις 30 Μαίου – 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία

Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα σε καφενείο στη Νίκαια