Συρία: Αποχωρεί η τζιχαντιστική οργάνωση Τζάις αλ-Ισλάμ από την ανατολική Γούτα

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Συριακή κυβέρνηση αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία απομάκρυνσης εντός των επόμενων 48 ωρών των μαχητών της τζιχαντιστικής Τζάις αλ-Ισλάμ από την Ντούμα, τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στις πύλες της Δαμασκού.

Την είδηση μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και η οργάνωση των τζιχαντιστών ανταρτών δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει σε αυτή την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το SANA, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη «επίσημη πηγή», η απομάκρυνση των ανταρτών θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών 48 ωρών.

Η Ντούμα είναι ο τελευταίος τομέας τον οποίο ελέγχουν οι τζιχαντιστές αντάρτες

Στην τεράστια περιοχή ανατολική Γούτα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Δαμασκού και την οποία το καθεστώς ήταν αποφασισμένο να ανακαταλάβει με τη βοήθεια της Μόσχας.
«Συμφωνία επιτεύχθηκε για την έξοδο όλων των τρομοκρατών της Τζάις αλ-Ισλάμ εντός 48 ωρών» προς την Τζαραμπλός, πόλη υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι (βόρεια), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, διευκρίνισε το Sana. Βάσει της συμφωνίας, οι αντάρτες θα πρέπει επίσης να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους που έχουν συλλάβει.

Ενόψει της αναχώρησης των μαχητών, που αναμένεται να είναι άμεση, «δεκάδες λεωφορεία» έχουν ήδη εισέλθει στην Ντούμα, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Η οργάνωση έχει περισσότερους από 3.500 κρατούμενους και ομήρους στις φυλακές της στην Ντούμα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία. Πέντε κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη μετά την αποχώρηση άλλων μαχητών της Τζάις αλ-Ισλάμ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, μετέδωσε πως οι αντάρτες της Τζάις αλ-Ισλάμ θα φύγουν από την Ντούμα σε δύο ομάδες τις ερχόμενες ώρες.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Δεν χρησιμοποιήσαμε χημικά όπλα στην Ντούμα

Συρία: Τζιχαντιστές αντάρτες αποχωρούν από την ανατολική Γούτα

Είναι οριστικό! Τέλος στην συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν επέλεξε τη Μόσχα και το Ιράν