Τέρμα τα αεροπλάνα πάνω από τη Συρία – Δεν πετάει ούτε ένα! (pic)

Συρία

Η κατάσταση στη Συρία κι ο φόβος για χτύπημα των ΗΠΑ κατά των δυνάμεων του Άσαντ, άλλαξαν για τα καλά το χάρτη των αεροπορικών πτήσεων πάνω από την περιοχή.

Ενδεικτική είναι η εικόνα από το flightradar24 που δείχνει ότι κανένα αεροσκάφος δεν βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Συρίας. Τα αεροσκάφη όλων των εταιριών που περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους, ακολουθώντας άλλες διαδρομές.

Συρία02

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στην εικόνα, ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.

Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρίες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή, με το ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης να κυριαρχεί.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλγερία: «Έπιασε φωτιά το φτερό» – Συγκλονιστικές οι πρώτες μαρτυρίες του πολύνεκρου δυστυχήματος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Σερβία – Νεκρός ο ένας πιλότος

ΑΚΟΜΑ: Τρομακτικό! Κρουαζιερόπλοιο πέφτει με ταχύτητα σε προβλήτα της Ονδούρας (video)