Αισιόδοξος ο Ντιμιτρόφ: “Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό”

Ντιμιτρόφ

Στο «τελικό στάδιο» εκτιμά ο Νικολά Ντιμιτρόφ ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα τις ονομασίας, που από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση έως τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 Ιουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, δήλωσε ότι Κυριακή βράδυ είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και προσέθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στα Τρίκαλα με νεκρό βρέφος από «βουτιά θανάτου» οχήματος σε χαράδρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται διήμερο των «παθών»: Ποιοι απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

ΑΚΟΜΑ: Επίσημη «πρώτη» η ερχόμενη Κυριακή για το ανάκτορο των Αιγών