“Βράζει” η Λέσβος: Μετανάστες εγκατέλειψαν τη Μόρια – Φήμες για τρεις νεκρούς στα χθεσινά επεισόδια

Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.

Η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και από ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται από τις Αρχές, όπως μεταδίδει το lesvospost.com.

Οδήγησε όμως στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Ήδη περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευμένοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Το πλήθος, που αποτελείται κυρίως από γυναικόπαιδα, διαμαρτύρεται για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους στο κέντρο της Μόριας και για τα επεισόδια που την Παρασκευή κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ανακόψει την πορεία και καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Το πλήθος αντιτείνει ότι φοβάται μετά τα επεισόδια και ορισμένοι δηλώνουν πως αν δεν τους αφήσουν να βρουν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές.

Εν τω μεταξύ, περίπου 40 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέσβος: Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μόρια με 6 τραυματίες (Βίντεο)

Μυτιλήνη: «Ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού» ζητά ο δήμαρχος με τις αφίξεις να συνεχίζονται

Γ. Θεοδωράτος: «Έρχονται λαθρομετανάστες και φεύγουν οι Έλληνες, είναι τραγικό» (vid)