“Βόμβα” μεγατόνων από Τραμπ: Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Έριξε τελικά την βόμβα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και την επαναφορά των κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «καταστροφική» τη διεθνή συμφωνία με το Ιράν, λέγοντας ότι υποτίθεται ότι θα προστάτευε την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, όμως επέτρεψε στην Τεχεράνη να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Πρόσθεσε ότι διαθέτει «αποδείξεις» ότι το Ιράν ψεύδεται.

Νωρίτερα αξιωματούχοι της κυβέρνησης επικοινώνησαν με κορυφαία μέλη του Κογκρέσου τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης έως τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με βοηθητικά στελέχη του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ δεν θα επαναφέρει τις κυρώσεις για 90 μέρες, με επιλογή για περαιτέρω 90 μέρες, τόνισε ένα στέλεχος, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν τα μέλη του Κογκρέσου για να τους ενημερώσουν για την απόφαση του προέδρου λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει σήμερα την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία του Ιράν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αμερικανικός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος αποφάσισε να αποσυρθεί από την JCPOA», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων αναφορικά με την απόφαση του Τραμπ, την οποία θα ανακοινώσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε δημοσίευμα των New York Times ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ στέλνει 6 επιθετικά υποβρύχια στον Ερντογάν – Σχεδόν τέλεια όπλα

Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ – Για τον αγωγό East-Med

Προσαγωγή οκτώ ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα