“Δεν έχω σχέση με τον εθνικισμό!”: Η απάντηση της Φουρέιρα για τον αλβανικό αετό (video)

Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα συμμετέχοντας με την Κύπρο βάζει φωτιά στη Λισαβόνα, γιατί όπως όλα δείχνουν το “Fuego” θα παίξει ψηλά στην φετινή Γιουροβίζιον.

Στην Ελλάδα, όμως, οι φωτιές άναψαν λόγω μιας φωτογραφίας που κυκλοφόρησε μέσω διαδικτύου και δείχνει την Ελένη Φουρέιρα στο πλευρό του εκπροσώπου της Αλβανίας στην Eurovision, Eugent Bushpepa, να σχηματίζουν από κοινού τον αλβανικό αετό. Το σύμβολο της αλβανικής σημαίας είναι αμφιλεγόμενο για μερίδα κόσμου, καθώς έχει συνδεθεί με τον εθνικισμό και την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και έχει απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα με φαντάρους, αλλά και ποδοσφαιριστές να έχουν κάνει το ίδιο.

Μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, η Ελένη Φουρέιρα απάντησε ως εξής: «Η μουσική είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει τους λαούς κι εγώ γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ και ουδεμία σχέση έχω με όλα αυτά τα ζητήματα εθνικισμού που κάποιοι μου χρεώνουν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πάμε τώρα δυνατά να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Φουρέιρα02

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τη δεύτερη πρόβα της Γιάννας Τερζή στη σκηνή της Γιουροβίζιον! (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Η γενιά μου έχει μάθει να κοπιάζει, να αγωνίζεται και να διεκδικεί

ΑΚΟΜΑ: Τι απαντάει η Γιάννα Tερζή για τα στοιχήματα της Γιουροβίζιον (video)