Διαρροές από τον ΟΗΕ για το Σκοπιανό: Κλειδώνει η ονομασία “Βόρειος Μακεδονία”!

«Πυρετώδεις» είναι οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό και έχουμε ξανά… αλλαγή δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το newsit.gr, διαρροές από τα Ηνωμένα Έθνη, Ελλάδα και Σκόπια φέρονται να έχουν καταλήξει στο εξής όνομα: «Severna makedonija», δηλαδή «Βόρειος Μακεδονία».

Οι τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό

Πληροφορίες μεταδίδει και το hellasjournal.com, το οποίο τονίζει πως ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, απέρριψε την ονομασία “Gorna (Upper) Macedonia” («Άνω Μακεδονία»), που ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά.

«Πυρετός» στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό! Ο Κοτζιάς συναντά ξανά τον Ντιμιτρόφ

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα, μέχρι τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (σ.σ. 22:00 ώρα Ελλάδας), που θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, δεν αποκλείονται και άλλες ανατροπές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής: Αφού και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ονομασία «Nova Macedonia” («Νέα Μακεδονία») δεν καλύπτει πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες, έπεσε ξανά στο τραπέζι η ονομασία «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας», (“Republika Severna Makedonija”).

Η οποία είναι πλέον και η πιο πιθανή ως τελική. Η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία της ιστοσελίδας. Η συγκεκριμένη ονομασία περιλαμβάνεται στο πακέτο των προτάσεων του κ. Νίμιτς. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες απ’ όλες τις πλευρές, αρχικά είχαν προκριθεί οι ονομασίες “Nova Macedonia” και “Gorna (Upper) Macedonia”. Το τελευταίο όνομα θα ήταν μεταφρασμένο στην αγγλική.

Όμως οι διαφωνίες φαίνεται ότι «σκότωσαν» τις προτάσεις αυτές του κ. Νίμιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ και νέο αδιέξοδο στο Σκοπιανό! «Δεν υπάρχει ακόμα λύση» λέει ο Μάθιου Νίμιτς

Μαξίμου για Σκοπιανό: «Δεν υποχωρούμε από τις «κόκκινες γραμμές»»

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών σήμερα στα Σκόπια υπό τον Ζάεφ – Για το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Ενημέρωσε τον Παυλόπουλο ο Τσίπρας: «Θέλουμε λύση στο Σκοπιανό που να αντέχει στο χρόνο» (video)