Είναι οριστικό: «Καρατομήθηκε» ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου «Αρματωλός»

Όπως επιβεβαίωναν πριν από λίγο πήγες του ΓΕΝ η απόφαση αυτή της ηγεσίας αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί της εικόνας του αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης η ασφάλεια των πληρωμάτων και των μονάδων του στόλου, σύμφωνα με το onalert.gr.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα περί “καρατόμησης” οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίσπευση της παράδοσης των καθηκόντων του ως κυβερνήτη, καθώς όπως τόνιζαν η απόφαση αυτή του είχε κοινοποιηθεί πριν μια εβδομάδα.

Ένορκη διοικητική εξέταση

Σε κάθε περίπτωση, το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν επακούμβησης, που συνέβη σήμερα (04.05.2018) τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο της Ένορκης Διοικητικής Έρευνας που έχει διαταχθεί για το περιστατικό και θα διενεργηθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, θα μπουν και οι ενέργειες του Έλληνα κυβερνήτη, στις οποίες θα έπρεπε να έχει προβεί -βάσει των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων- αλλά δεν το έπραξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο επεισόδιο ανοιχτά της Μυτιλήνης – Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» ελληνική κανονιοφόρο

Αυτό είναι το τουρκικό εμπορικό πλοίο που έπεσε πάνω στην ελληνική κανονιοφόρο (pics)

Ελληνοτουρκικός πόλεμος στο ίντερνετ – Η απάντηση των Anonymous Greece στους Τούρκους χάκερς