Ζαχαριάδης για την σύλληψη του Τούρκου πολίτη: Η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα

Στις Παρεμβάσεις βρέθηκε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και μίλησε για το περιστατικό της σύλληψης του Τούρκου πολίτη στον Έβρο καθώς και για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για τον Τούρκο πολίτη, ότι “έτσι συμπεριφέρονται οι σοβαρές χώρες που ανήκουν στον δυτικό κόσμο. Ούτε συμψηφισμό κάνουν, ούτε παιχνίδια παίζουνε, ούτε ανατολίτικο παζάρι”. “Η Ελλάδα έκανε πολύ ορθώς που ακολούθησε τον δυτικό τρόπο σκέψης και ο αγρότης μπορεί να γυρίσει, στην πατρίδα του και στα παιδιά του”.

Αμέσως μετά ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την Τουρκία ότι είναι έξω από κάθε λογική καλής φιλίας και καλής γειτονίας, αναφερόμενος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. “Θα το βρούνε μπροστά τους σε μια σειρά διπλωματικών ενεργειών της εξωτερικής πολιτικής. Εμείς είμαστε σοβαρή χώρα και να ξέρουν οι Τούρκοι ότι δεν θα το βρουν μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλο τον δυτικό κόσμο”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο (Εικόνα)

 Με Κεμάλ Ατατούρκ και στρατιωτική περιβολή ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο (Εικόνες)

Συναγερμός στον Έβρο: Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς