Κεφαλογιάννης: Τι θα πω σε Μητρετώδη, Κούκλατζη και στους Τούρκους

«Οι έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία τη Δευτέρα το μεσημέρι για να συναντήσει τους δύο στρατιωτικούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους. Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

Ας μην ξεχνάμε, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ότι το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση των ελλήνων ευρωβουλευτών για την άμεση απελευθέρωση των παράνομα κρατούμενων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τo tweet του Κικίλια για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Υπεροχή της Ελλάδας σε Ιστορία και Πολιτισμό η στάση των δυο στρατιωτικών

Παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας!»