Κοντονής για τα σενάρια απαγωγής των «8»: “Εχθρική ενέργεια αν κάνει κάτι τέτοιο η Τουρκία”

Κοντονής

«Εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας» χαρακτηρίζει τα σενάρια περί απαγωγής των 8 Τούρκων αξιωματικών από την Τουρκία ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με φόντο την ανησυχία που υπάρχει για την ασφάλειά τους καθώς αφήνονται σταδιακά ελεύθεροι.

Ο κ. Κοντονής μίλησε στον real fm και αναφερθείς στην επιστολή που του είχε στείλει ο Τούρκος ομόλογός του ανέφερε πως υπήρχαν αιτιάσεις για την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης στις οποίες και απάντησε.

Ενώ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ανέφερε πως είναι αδιανόητο να κρατούνται και να μην υπάρχει και κατηγορητήριο.

Για τους 8: «δεν διανοούμαι ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, επιθετική. Διότι να επέμβει ένα ξένο κράτος και να απαγάγει πολίτες αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και το θεωρώ εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας. Δεν πιστεύω ποτέ ότι το τουρκικό κράτος θα πράξει κατ’ αυτό τον τρόπο προς τους πολίτες που είναι στη χώρα μας. Οι ενέργειες αυτές σηματοδοτούν άλλη στάση και συμπεριφορά»

Για επιστολή του Τούρκου ομολόγου του: «έθετε το θέμα των Τούρκων αξιωματικών. Απάντησα αναλυτικά στις αιτιάσεις της επιστολής. Για την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης. Απάντησα σημείο προς σημείο και έθεσα των ζήτημα των 2 Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο».

Αδιανόητο να κρατούνται για τόσο διάστημα
Για 2 Έλληνες στρατιωτικούς: «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ανεπίτρεπτη. Είναι αδιανόητο να κρατούνται για τόσο διάστημα, να έχουν ελεγχθεί τα πάντα και επειδή δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο να κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο. Είχαμε και την περίπτωση των δύο Τούρκων ναυτικών στην Κυλλήνη, και το δικαστήριο ήρε τη διοικητική κράτηση. Η Δικαιοσύνη κρίνει κατά περίπτωση και δεν κάνει συμψηφισμούς»

Σε κρίσιμο σημείο η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ
Για ΠΓΔΜ:«η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Η συνάντηση σηματοδοτεί ότι η διαπραγμάτευση έφτασε στο ανώτατο επίπεδο. Ελπίζω να έχουμε μια ευτυχή κατάληξη. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για λύση και ελπίζω να πρυτανεύσει η κοινή λογική κυρίως στους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ. Η Ελληνική πλευρά έχει θέσει ως προυπόθεση να απαλειφθούν αλυτρωτικές αναφορές. Οι αναθεωρήσεις δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Για διαπραγμάτευση: « είμαι απολύτως αισιόδοξος και αυτή η διαδικασία θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα. Η συμφωνία για το χρέος είναι ότι όταν κλείσει αυτός ο κύκλος τον Αύγουστο, θα πρέπει να εκκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Και όπως η Ελλάδα ήταν συνεπής έτσι και οι δανειστές θα πρέπει να μπουν σε ουσιαστική συζήτηση γιατ ην απομείωση του χρέους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αδριανούπολη σήμερα ο Κεφαλογιάννης: «Παράνομη η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καβγάς Θεοδωράκη-Μητσοτάκη για την… ορμή του Ποταμιού!

ΑΚΟΜΑ: Στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης – Για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης