Με δώρα και θερμά λόγια – Η συνάντηση του πρίγκιπα Καρόλου με τον Ιερώνυμο (pics & video)

172
Κάρολος

Στην Αρχιεπισκοπή βρίσκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Κάρολος02

Ο πρίγκιπας Κάρολος προσήλθε στην Aρχιεπισκοπή στις 10 ακριβώς, όπως ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού. Μόνος, χωρίς τη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού καλωσόρισε τον πρίγκιπα Κάρολο, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και τους δεσμούς της χώρας μας με τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια έδωσε στον πρίγκιπα ρόλο το δώρο του, μια εικόνα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για τη θερμή υποδοχή.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτόν τον χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχω επισκεφθεί το Άγιον Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της “Αποστολής” για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπετε, είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ, ελπίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερη ημέρα Καρόλου-Καμίλα στην Ελλάδα – Τι θα κάνει σήμερα το πριγκιπικό ζεύγος!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαμπερή η παρουσία της Μπέττυς Μπαζιάνα δίπλα στην Καμίλα (Εικόνες)

ΑΚΟΜΑ: Κι όμως ο Ρουβίκωνας ανοίγει… παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα!