Με κράνη και βαριοπούλες τα έκαναν γυαλιά καρφιά – Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ (video)

ΡουβίκωναςΤο βίντεο με την επίθεση στο ΣτΕ έδωσε στη δημοσιότητα, αναρτώντας το σε αναρχική ιστοσελίδα, η ομάδα του Ρουβίκωνα.

Το βίντεο ξεκινάει με το ρεπορτάζ για τις μειώσεις στις συντάξεις που προβλήθηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις συνταξιούχων. Όπως αναφέρουν τα μέλη της αναρχικής ομάδας, η επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε για τους συνταξιούχους και τις κομμένες συντάξεις.

Άφαντη η ΕΛ.ΑΣ. – Συντονισμένος ο Ρουβίκωνας
Η ομάδα του Ρουβίκωνα (περίπου 50 άτομα) έφτασε στο ΣτΕ ανενόχλητη, αφού για ακόμα μία φορά η αστυνομία ήταν απούσα.

Οι αναρχικοί φορούσαν κράνη και ήταν εξοπλισμένοι με βαριοπούλες, ρόπαλα και μπογιές. Μόλις έφτασαν στο σημείο έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάποιοι μπήκαν από την είσοδο για να προκαλέσουν φθορές εκεί. Κάποιοι άλλοι ανέλαβαν να σπάσουν τα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ στο πεζοδρόμιο και έξω από τα κάγκελα του περιβάλλοντος χώρου του ΣτΕ υπήρχε άλλη ομάδα που είχε αναλάβει χρέη περιφρούρησης.

«Κάτσε εκεί που είσαι»
«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας χθες το απόγευμα και στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό. Η ομάδα του Ρουβίκωνα πέταξε μπογιές και έσπασε το μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, ενώ έσπασε και τα τζάμια στα παράθυρα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισβολή τουλάχιστον 70 μελών του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δήλωση Μπουτάρη μετά την επίθεση: «Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα φοβηθούμε κανέναν!»

ΑΚΟΜΑ: Ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη